"Ben ik een saaie seut als ik dit onnodig en seksistisch vind?"

18 november 2015
Filmman Ward Verrijcken is niet zo enthousiast over de cover van Humo: acteurs Filip Peeters en Ben Segers poseren er met halfnaakte dames om de film "Wat mannen willen" te promoten. In het tijdschrift nog meer van dat. "Dit is en blijft seksisme", zegt hij.

Ward Verrijcken moet zijn hart luchten.

En dat mag. In 1 minuut:

Nee, het was NIET de cover van Playboy die ik gisteren onder ogen kreeg. Filip Peeters en Ben Segers, twee toffe peren die samen de film Wat Mannen Willen hebben gemaakt, poseren met halfnaakte dames. Dat is dus wat MANNEN willen, blijkbaar. Op de cover van HUMO, godbetert.

 

Binnenin bij het interview nog meer van dat: daar moeten de dames hun getatoeëerde kont en blote borsten laten zien. Mijn enige reactie is dan een welgemeende WHAT THE FUCK.

 

Het zal allemaal wel ironisch bedoeld zijn. Net zoals die smakelijk seksistische, licht racistische, luchtige homofobe mopjes in De Slimste Mens ter Wereld, waar ik mij OOK zo gewéldig aan stoor. En dan vinden vrienden en collega's mij een saaie seut omdat ik weiger mee te lachen met al die stoutige kolder.

 

MAAR: of het seksisme met een knipoog is, doet niet ter zake. Het is en blijft seksisme, zelfs al wordt 't op z'n Humo's of op z'n Woestijnvis gebracht.

 

Het is 2015. We gaan er alleen op vooruit gaan als we seksisme NIET meer de norm vinden. En het NIET meer evident vinden dat dames hun kleren uitdoen voor een fotoshoot over wat mannen zogezegd écht willen.