Ben jij even "slim" als Donald Trump? Doe de test!

17 januari 2018
Donald Trump heeft zijn eerste algemeen medisch onderzoek ondergaan als president. En wat blijkt? "De Amerikaanse president Donald Trump verkeert in blakende gezondheid", zegt het Witte Huis. Trump scoorde ook bijzonder goed op de Montreal Cognitive Assessment, een cognitieve test. Maar is die wel zo moeilijk? Oordeel zelf.

Donald Trump scoorde 30 op 30 op de Montreal Cognitive Assessment. Zou hij dan toch een "stable genius" zijn? We zijn niet helemaal zeker, want echt moeilijk is de test niet. Toch niet voor een doorsnee mens, want soms is er sprake van taalbarrière natuurlijk.

Een greep uit de vragenlijst:

  • Teken een klok die op tien over elf staat
  • Klap in je handen als je een A hoort
  • Zeg binnen de minuut 11 woorden die met een D beginnen
  • ...

Deze Moca-test is een test die ontwikkeld werd om milde cognitieve stoornissen te detecteren op korte termijn. Neurologen, psychologen en psychiaters gebruiken hem ook: het is een eerste indicatie om te zien of er geen beginnende Alzheimer is. 

"Van zodra een patiënt meer dan 26 op 30 heeft, wordt dat als normaal beschouwd" zegt neuroloog Anne Sieben in Nieuwe Feiten. "Al zegt zo'n score niet alles. In 13% van de gevallen wordt er toch een probleem gemist."

Maar is Donald Trump nu mentaal geschikt als president of niet? "Ik zou het bijzonder gevaarlijk vinden om op basis van deze resultaten uitspraken te doen over zijn functioneren" besluit Siebens. 

Ben jij even "slim" als Donald Trump. Doe zelf ook de test op www.mocatest.org.