Ben jij van plan om het nieuwe nummer van Charlie Hebdo te kopen?

14 januari 2015
Het nieuwe nummer van Charlie Hebdo verschijnt woensdag in Frankrijk. Al vrij snel na de aanslag en de moord op de cartoonisten van Charlie Hebdo vorige week beslisten 'de overlevenden' van de redactie om een nieuw nummer te maken. Ze weken daarvoor uit naar de bureaus van de krant Libération.

Donderdag zal Charlie Hebdo (als alles goed gaat) ook in de Belgische verkooppunten te koop zijn. Maar waar precies, dat is nog niet duidelijk. Distributeur AMP vermoedt dat het blad donderdag enkel in verkooppunten zal liggen waar het blad in het verleden werd aangeboden.

AMP heeft van meer dan 5.000 winkels in België aanvragen gekregen voor de editie van Charlie Hebdo van overmorgen. De winkels die het magazine in het verleden aanboden, krijgen donderdag voorrang bij de bedeling. Dat zijn in Brussel een 250-tal verkooppunten en in Vlaanderen een 40-tal. Vermoedelijk zullen de andere winkels bot vangen. De collega's van Braakland konden de lijst van vermoedelijke verkooppunten in Brussel al bemachtigen.
 
Het is nog onduidelijk of er 20.000 of de gevraagde 80.000 exemplaren in ons land worden verdeeld. 
 
Hautekiet haalt cartoonist Marec erbij. (Hij liet zich door de cover van de nieuwe Charlie Hebdo inspireren)
 
Ook jouw mening is welkom:
 

REAGEER!

Ben jij van plan om het nieuwe nummer van Charlie Hebdo te kopen? Waarom wel of niet?

 

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.

Radio 1 Select