Ben Weyts: "Hoop dat na de paasvakantie leerlingen van tweede en derde graad voltijds naar school kunnen"

3 maart 2021
© Nicolas Maeterlinck (Belga)
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat de leerlingen van de tweede en derde graad van het secundair onderwijs na de paasvakantie weer voltijds naar school kunnen gaan. Die hoop heeft de minister uitgesproken in 'De Ochtend'.

De cijfers van de afgelopen dagen maken het spannend, maar minister Weyts hoopt dat een derde coronagolf uitblijft - “dat ziet er vooralsnog niet al te slecht uit” - zodat àlle leerlingen na de paasvakantie weer naar school kunnen. De paasvakantie begint over een maand.

Op dit moment krijgt het gros van de leerlingen uit de tweede en derde graad van het middelbaar nog altijd deeltijds contactonderwijs. De andere helft van de tijd zitten ze thuis aan de computer gekluisterd. “Je ziet dat dat systeem suboptimaal is”, zegt Ben Weyts eufemistisch.

Eerder versoepelen

De minister hoopt zelfs dat er voor de paasvakantie al iets versoepeld kan worden, op voorwaarde dat de coronacijfers meevallen. Hij houdt hierbij een vinger aan de pols bij het onderwijsveld.

“Als de virologische situatie het toelaat, gaan we elke kans die zich aanbiedt te baat nemen om te zorgen voor meer contactonderwijs voor meer jongeren”, zo herhaalt de minister, die er tijdens deze coronacrisis altijd voor geijverd heeft om de scholen zoveel mogelijk open te houden.

Beluister het integrale gesprek met Ben Weyts in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: