Benjamin Dalle: "Deze zomer meer dan 3.200 kampen van jeugdbewegingen"

1 juli 2020
© Radio 1
"Deze zomer zijn er meer dan 3.200 kampen voor meer dan 240.000 kinderen en jongeren" zegt Benjamin Dalle in 'De Ochtend'. Normaal zijn dat er een kleine 3.000.

Vanaf vandaag kunnen ook de kampen van jeugdbewegingen van start gaan. Er zijn in samenspraak met virologen speciale maatregelen genomen. Zo moeten er kampbubbels van maximaal 50 mensen gevormd worden. Spelen, eten, slapen, materiaalgebruik,... wordt opgesplitst in de bubbels. Mondmaskers hoeven niet.

Omdat jongeren verplicht worden in kleinere groepen op kamp te gaan, worden er dit jaar meer kampen dan anders georganiseerd, zegt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) in 'De Ochtend'. "Deze zomer zijn er meer dan 3.200 kampen voor meer dan 240.000 kinderen en jongeren. Normaal zijn dat er een kleine 3.000. Veel jeugdbewegingen organiseren meerdere kampbubbels op hetzelfde moment en op hetzelfde terrein, maar er zijn er ook die opsplitsen in meerdere momenten."

Buitenlandse kampen die op meer dan 150 kilometer van de grens zouden plaatsvinden, kunnen niet doorgaan. "Een van de regels is dat ouders binnen de 24 uur een ziek kind moeten kunnen ophalen", legt Dalle uit. Voor veel van die buitenlandse kampen is een oplossing in eigen land gevonden.

Ook de speelpleinwerkingen en de sportkampen starten weer op, daarvoor gelden dezelfde afspraken als voor de kampen van jeugdbewegingen.

Bekijk het gesprek met Benjamin Dalle in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: