Benteke, Kabasele, Sels en Jordan Lukaku blijven thuis, Ciman reserve

4 juni 2018
Bondscoach Martinez heeft de WK-selectie van de Rode Duivels onthuld. Matz Sels, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Christian Benteke vallen af. Laurent Ciman is aangewezen als reserve.

"Kompany zo veel mogelijk tijd geven, Ciman is zijn reserve"

Nadat Roberto Martinez de namen had voorgelezen, kreeg hij meteen vragen over Kompany, die tegen Portugal uitviel met liespijn. "Zijn situatie is heel duidelijk. We maken gebruik van de FIFA-regel die stelt dat we tot 24 uur voor onze match tegen Panama op 17 juni een geblesseerde speler mogen vervangen. We willen Vinnie de maximale tijd geven om zijn blessure op te volgen."

Martinez wou Kompany er per se bij: "Zijn leiderschap is essentieel voor ons. Heel de voorbereiding toont hij zich al een leider, hij werkt heel hard en speelde fantastisch tegen Portugal. Het is ook niet zomaar een internationale match, maar wel het WK. Door de rol van Vinnie neem ik deze beslissing."

Een scan moet nog uitmaken hoe ernstig de blessure van Kompany is, die gebeurt wellicht later vandaag. "We hebben nauw overleg met City en die zeiden ons dat bij Kompany de eerste scan binnen de 48 uur vaak niet waarheidsgetrouw is. Uit ervaring weten ze dat het 7 à 8 dagen duurt om een goeie diagnose te kunnen stellen. Die tijd willen we Vinnie geven. Dat verdient hij."

Hoe voelt Kompany zich nu? "Hij is een voorbeeld voor elke jonge voetballer, hoe om te gaan met tegenslag. Dat doet hij al zijn hele carrière. Zijn grootste sterkte is zijn mentaliteit. Zijn geest is fris, gisteren was hij al oefeningen aan het doen."

Bron: sporza.be

Lees ook:

Radio 1 Select