Beslis jij met je hart of hoofd welk goed doel je steunt?

16 december 2015
"Wanneer mensen een structurele band uitbouwen met een goed doel, zijn ze meer betrokken". Dat is de filosofie achter Slow Philantropy. Denk jij er hetzelfde over? Geef jij eenmalig geld voor Music For Life bijvoorbeeld? Of heb je een vast doel dat je steunt?

De warmste week van Music For Life motiveert jaarlijks duizenden mensen om zich in te zetten voor het goede doel. Sommigen zetten zelf een actie op poten, anderen houden het liever bij storten. Velen geven eenmalig geld.

In lijstjes met dingen waar je gelukkig van wordt, staat steevast ‘iets goed doen voor een ander’. Filantropie heet dat dan. Maar volstaat het om elke maand een beetje geld te storten voor het goede doel? Of om in één warme week al je goede daden voor de rest van het jaar te doen?

Slow Philantropy gaat ervan uit dat wanneer mensen een structurele band uitbouwen met een goed doel, ze meer betrokken worden dan wanneer ze hun éénmalig centje bijdragen. Ze zijn ervan overtuigd dat ook voor de goede doelen zelf lange termijnbanden met donateurs een betere zaak zijn, omdat de goede doelen zich dan transparanter en verantwoordelijker moeten gedragen.

 

REAGEER

Beslis jij met je hart of je hoofd welk goed doel je steunt? Laat je je leiden door dingen die je persoonlijk raken of vind je het belangrijker dat je weet wat er effectief met je geld gedaan wordt?

Blijf je graag op de hoogte van het project of word je liever niet ‘lastiggevallen’ nadat je geld gestort hebt?

 

Foto via Flickr.com (Pictures of Money)

Radio 1 Select