Besmettingen in scholen lopen enorm op: Katholiek Onderwijs wil dat scholen week afstandsonderwijs kunnen inlassen

24 november 2021
© NeONBRAND (Unsplash)
Katholiek Onderwijs Vlaanderen pleit ervoor dat scholen kunnen beslissen om een afkoelingsweek in te lassen in de week voor de examenperiode. Op die manier wil de onderwijskoepel quarantaines tijdens de examens vermijden, zo blijkt uit een extra nieuwsbrief die de onderwijskoepel heeft verstuurd aan haar leden.

Omdat het aantal besmettingen in de scholen sterk stijgt, vragen steeds meer scholen om in de laatste week voor de examenperiode afstandsonderwijs te kunnen invoeren. Een vraag waar Katholiek Onderwijs Vlaanderen dus positief tegenover staat.

"Examens zijn een belangrijk meetmoment waarop de school, leerlingen en hun ouders kijken waar leerlingen staan, na een trimester dat pedagogisch en organisatorisch alweer ernstig werd verstoord. Daarom vinden wij dat scholen die dat wensen, afstandsonderwijs niet enkel als noodmaatregel, maar ook als bewarende maatregel moeten kunnen inzetten", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Samen met de andere onderwijskoepels heeft het katholiek onderwijs Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om bijkomend overleg gevraagd om zowel de actuele situatie als de vooruitzichten tot en met de kerstvakantie onder de loep te nemen.

Beluister het gesprek met Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, in 'De Wereld Vandaag' via Radio 1 Select. 

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: