The best of 'Zandman'

10 juni 2021
© Joost Joossen
Vanaf volgende week focussen we 's avonds op het EK Voetbal, dus hoor je geen 'Zandman' meer vóór de zomervakantie. Maar niet getreurd: we gaan eruit met de crème de la crème van het afgelopen seizoen.

Maandag: De Plantage Van Onze Voorouders, Afl 6: Het Surinaamse zwijgen

In de achtdelige podcastserie 'De plantage van onze voorouders' onderzoekt Maartje Duin sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis. Ze ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van een suikerplantage in Suriname, en zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage. Deze podcast werd de grote winnaar van de Dutch Podcast Awards 2020.

Dinsdag: Ik zal het u vertellen

'Ik zal het u vertellen' van Joris Van Damme is een luisterspel over het ontstaan van de aarde en de mensheid, integraal gemaakt met bewerkte eigen stemgeluiden. Van Damme won er de ‘Prix Europa’ voor radiofictie mee.

Lijst van artikels

Woensdag: Tijd zal ons leren

"Een werk dat ik nog niet eerder heb uitgezonden, omdat ik het pas vorige week te horen kreeg. Het is ongelofelijk goed, zo goed dat ik het meteen in mijn best of week aanbied en immens blij ben dat het op de valreep nog mee kan", aldus Layla El-Dekmak.

Lijst van artikels

Donderdag: Een groot liefdesverhaal

De liefde is universeel aanwezig, maar ook voor iedereen uniek. In 'Een Groot Liefdesverhaal' vertellen bijna 30 Nederlanders, van jong tot oud, één groot gezamenlijk liefdesverhaal. "Een van de mooiste werken ooit gemaakt", volgens Layla El-Dekmak.

Ontdek ook:

Lijst van artikels