Bestelwagen rijdt moskeebezoekers aan in Londen, 1 dode en 10 gewonden

19 juni 2017
In de Londense wijk Finsbury Park heeft een bestelwagen in de nacht van zondag op maandag verschillende voetgangers aangereden. Volgens de politie zijn minstens 1 dode en 10 gewonden gevallen. De bestuurder van de bestelwagen is opgepakt. De feiten worden onderzocht als een mogelijke terreurdaad.

De aanrijding vond plaats rond 0.20 uur (1.20 uur Belgische tijd) aan de moskee van Finsbury Park. Vlaming Thomas Van Hulle uit Eeklo woont vlak tegenover de plaats waar alles gebeurde. Hij beschrijft aan VRT Nieuws wat hij zag. "Ik zat in mijn kamer en hoorde heel veel geroep. Ik ging aan mijn raam kijken, buiten zag ik twee mensen op de grond liggen. Ik zag ook andere mensen die aan het schoppen waren op iemand anders. Dat bleek achteraf de dader te zijn."

Het incident gebeurde aan de uitgang van een moskee. "Alle mensen kwamen naar buiten, sommige mensen sprongen van een dak, klommen via de muur naar beneden... Er was al snel heel veel chaos. Enkele minuten later was de politie al in groten getale ter plaatse. Heel veel agenten waren zwaarbewapend."

De ambulancediensten hebben verschillende voertuigen naar de plaats van het incident gestuurd. De Londense politie zegt dat er sprake is van 1 dode, 10 gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Van Hulle gebeurde de aanrijding met een kleine vrachtwagen, het voertuig staat momenteel nog altijd ter plaatse. De politie meldt dat de bestuurder, een 48-jarige man, door omstanders vastgehouden werd, hij is opgepakt.

Meer op deredactie.be

Radio 1 Select