Bevergem: Hoe kwam 'Wantje' tot stand?

28 oktober 2015
Wannes Cappelle ken je als het brein achter Het Zesde Metaal, auteur van "Ontferm U", of als 'Wantje' uit Bevergem, de ontzettend populaire serie op Canvas. Aan die laatste schreef hij zelf mee, en vertolkt hij de rol van de onzekere wijkagent Johan. Maar hoe kwam 'Wantje' eigenlijk tot stand?

Zes jaar hebben de scenaristen aan Bevergem gewerkt. De bedoeling? Een dramareeks maken, die ook echt om te lachen is. Wannes Cappelle was één van de scenaristen van Bevergem. In die zes jaar heeft iedereen elkaar door en door leren kennen, en dat loonde meteen ook voor de serie, vertelde hij in Touché:

We hebben geen geheimen meer voor mekaar. We hebben elkaar alles verteld. En dat is een enorme schat aan informatie, verhalen en beelden die je op een hoop smijt.

 

Zelf speelt Cappelle de onzekere wijkagent Johan - Wantje - Minnebo. Bij het bedenken van de personages was het de bedoeling om dicht bij jezelf te zoeken. Inspiratie haalde hij bij zijn jeugdidool Willem Vermandere. In die periode had Cappelle mee gedaan aan de Crazy Comedy Cover Contest in Gent, en daar had hij Vermandere geïmiteerd. Dat bood in eerste instantie de inspiratie om het personage mee te maken. Uiteindelijk leidde dat tot een politie-agent die "echt de verkeerde stiel heeft gekozen"

 

Bewonder Cappelle hier samen met Dries Helsen tijdens de Crazy Comedy Cover Contest 2011:

 

Bevergem, elke woensdag op Canvas om 20u10

Beluister hier het volledige gesprek met Wannes Cappelle.

 

Foto © Canvas