Bewogen nacht voor Sinterklaas

1 december 2015
Sinterklaas heeft een heel bewogen nacht achter de rug. Het scheelde niet veel, of we hadden hem allemaal in het ziekenhuis kunnen bezoeken. Om nog maar te zwijgen van zijn paard. Wat is er precies gebeurd?

"Vorige nacht ben ik op het nippertje ontsnapt aan een groot ongeluk. Ik moest een zes meter brede straat oversteken. Je moet weten, voor mij is een straat eerder een ravijn of een kloof die je moet overbruggen. Ik had de wind in de rug, mijn paard was prima in orde en we hadden een goede aanloop vanop een plat dak. Ik nam dus geen enkel risico om de sprong te wagen. Maar toen ik sprong, leek de tijd stil te staan...", vertelt een zwaar aangeslagen Sinterklaas.

 

Wat liep er dan precies mis?

"Pal voor mij, op 2 meter van de overkant, hing een betonmolen. Hij zwaaide zachtjes heen een weer aan een ketting. Mijn paard en ik zouden er tegen aan knallen en 12 meter naar omlaag vallen.", aldus Sinterklaas.

 

Maar Sinterklaas wist meteen een oplossing. Hij kon zich losmaken uit de stijgbeugels en zich vastklampen aan de ketting, maar dan moest hij wel zijn geliefde paard opofferen. "Dat nooit!", riep hij hard. Hij gooide zich met zijn hele gewicht naar links, en zowel zijn paard als hij bereikten veilig de overkant. Hij hield er enkel wat betonvlekken aan over.

 

Eind goed, al goed dus. Maar toch voelt Sinterklaas zich genoodzaakt om alle bouwvakkers aan te spreken:

"Ik zou jullie met aandrang willen vragen om voorzichtig te zijn met het ophangen van kruiwagens en betonmolens aan jullie bouwkranen. Hang die spullen voldoende hoog, alsjeblief. Jullie zijn niet de enigen die 's nachts het luchtruim gebruiken."