"Beyoncé poseert zoals op werken van Vlaamse schilders uit 17e eeuw"

2 februari 2017
De Amerikaanse zangeres Beyoncé heeft nog een reeks foto's van haar zwangerschap gepost. De foto die ze gebruikte om haar zwangerschap aan te kondigen is al meer dan 8 miljoen keer geliket op Instagram. "De meest indrukwekkende foto van de reeks doet denken aan werken van de Vlaamse schilders uit de 17e eeuw", zegt Peter Bernaerts van veilinghuis Bernaerts in "De wereld vandaag".

Beyoncé (35) heeft zich in de picture gezet met de aankondiging van haar zwangerschap van een tweeling. De foto die ze postte op Instagram is wereldwijd in de pers verschenen.

"Het is ook de meest indrukwekkende foto van de reeks foto's die ze op haar website heeft gepubliceerd. Ze zit voor een soort bloemenguirlande met een blauwe achtergrond. Ze poseert halfnaakt met de handen op de buik, om haar tweeling te koesteren", analyseert kunstkenner Peter Bernaerts in "De wereld vandaag".

Volgens Bernaerts zitten er veel verwijzingen naar andere kunstenaars in de foto. "De foto doet mij denken aan portretten van Vlaamse schilders uit de 17e eeuw, maar ook aan Botticelli, Frieda Kahlo en zelfs Jeff Koons. De foto is wellicht met opzet zo gemaakt, maar ik vind het kleurgebruik heel kitscherig."

Bron: Deredactie.be

Beyoncé
Beyoncé
Beyoncé
Beyoncé