Bij Debecker wint diversiteitstrofee

28 maart 2019
Voor het zevende jaar op rij reikt de VRT diversiteitstrofeeën uit aan haar interne en externe mediamakers. In zes categorieën worden prijzen uitgereikt: Eén, Canvas, Ketnet, Informatie, Radio en Digitale toegankelijkheid. Een professionele jury - met vertegenwoordigers van GRIP vzw, de Vrouwenraad, Çavaria, het Minderhedenforum, de Vlaamse Ouderenraad en het Netwerk tegen armoede - kiest de winnaars.

"Bij Debecker" wint in de categorie Radio

Karolien Debecker nam in het najaar van 2018 het roer over van Jan Hautekiet. "Bij Debecker" is een interactief programma waarmee ze luisteraars een platform willen bieden.

"Jij zegt het", zo luidt de slogan. Daar houden de makers zich aan in dit programma: iedereen komt aan bod ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst,... Diversiteit is er in zoveel vormen aanwezig. Ook onderwerpen over diversiteit worden niet geschuwd. Dat is de sterkte van Bij Debecker. Iedereen kan en mag aan het woord komen, over een eigen gekozen thema. “Niets over ons, zonder ons” wordt hier consequent toegepast."

In de categorie Radio waren de andere genomineerden: Urbanice (MNM), De Inspecteur (Radio 2), De vrienden van KRC Genk (Radio 2 Limburg) en De sporen van Claus (Klara).

Ook ‘De Ochtend’ wint met zijn zomergasten in de categorie ‘Informatie’

Deze zomer liet De Ochtend iedere dag een topvrouw aan het woord. Els Aeyels ontving onder meer deze gasten: Fien Troch, Chris Van Den Wyngaert, Marianne Thyssen en Bambi Ceuppens .

"De keuze om consequent elke ochtend een topvrouw aan het woord te laten, en dat de hele zomer lang, was controversieel voor sommige luisteraars en critici. De Ochtend maakte hiermee een sterk statement. De redactie zocht én vond meer dan 40 vrouwen die met gezag kwamen spreken over de meest uiteenlopende topics."

Andere genomineerden in de categorie Informatie waren: Mijn Verhaal (VRT NWS), Sporza op zondag (Sporza) en Dag van de Dans (VRT NWS).

 

De Ochtend

Lees de interviews uit De Ochtend: