"Bij een goede voetballer is niet alleen talent, maar ook mentaliteit belangrijk"

25 september 2017
Peter Bulckaen speelde al in héél wat televisiereeksen mee, maar is nu toch vooral Mathias uit Familie! Hij woont met vrouw en kinderen in het West-Vlaamse Geluwe, dus heeft hij extra aandacht voor het West-Vlaamse nieuws.

Peter merkte op in het regionale nieuws dat KSK De Westhoek haar spelers beleefdheid wil bijbrengen. Peter merkte zélf al in het verleden dat dat nodig is. 
"Mijn eigen zonen hebben gevoetbald, en ik had toen ook een functie bij hun ploegje. Daar merkte ik dat ze effectief weinig respect hebben voor begeleiders, trainers, allerlei figuren, ...

Hij denkt dat het veel te maken heeft met hun voorbeelden, de professionele voetballers, die óók niet altijd zo beleefd zijn. 

Om een goede voetballer te worden, moet je talent hebben, maar een goede mentaliteit is nog veel belangrijker.

Het is volgens Peter ook belangrijk om die mentaliteit overal door te trekken. "Fairplay is ook naast het veld belangrijk, op school, thuis, ..."

Ook zijn eigen zonen hebben moeten leren beleefd te zijn op het voetbalveld. "Ik ben één keer moeten tussenkomen. Mijn zoon gaf een zeer ongepaste reactie. Ik ben op het veld gegaan, heb hem meegesleurd naar de kleedkamer en heb hem daar een uitbrander gegeven." Daarna heeft zijn zoon het gedrag niét meer vertoond. 

Nadien spreek de trainer hém aan. "De trainer zei me dat ik me de volgende keer wat had moeten beheersen."