Bij het heengaan van Steve Jobs

6 oktober 2011
Bij het heengaan van Steve Jobs

Twitter is vandaag ontploft. Het heengaan van Steve Jobs was aanleiding voor zo'n 10.000 tweets per seconde. Ter vergelijking: bij de liquidatie van Osama Bin Laden waren dat er ongeveer de helft.

U bent vandaag vast ook vaker dan gemiddeld de woorden 'icoon', 'visionair', 'genie' en de combinatie 'leven' en 'veranderd' tegengekomen.

En dan waren er de reacties van de groten:

Barack Obama: "Steve Jobs is één van Amerika's grootste innovators. Hij veranderde ons leven, zette een hele industrie op zijn kop en zorgde ervoor dat iedereen de wereld op een andere manier bekijkt."

Bill Gates: "De wereld maakt maar zelden kennis met iemand met de diepe impact van Steve, waarvan de effecten over vele generaties nog te voelen zullen zijn. Ik zal Steve enorm hard missen."

Michael Bloomberg (burgemeester van New York): "Vanavond verloor Amerika een genie die samen met een Edison en Einstein herinnerd zal worden, en wiens ideeën de wereld vorm zal geven voor de komende generaties"

Mark Zuckerberg (Facebook): "Steve, bedankt dat je mijn mentor en vriend was. Bedankt dat je toonde dat wat je bouwt de wereld kan veranderen. Ik zal je missen."

Benieuwd wat iemand die drie jaar samengewerkte met de 'Last-American-who-knew-what-the-fuck-he-was-doing' daar nog aan toe te voegen heeft.

Lees en beluister ook:


Luister naar Duco Sickinghe