Binnenkort beschikbaar: de eeuwig jonge huid

29 februari 2016
Wat je ook smeert, rimpels krijg je toch. Alhoewel. Wetenschappers aan de universiteit van Newcastle hebben het enzym in de huid ontdekt dat afneemt wanneer we ouder worden. Belandt dat enzym in een potje, dan komt een eeuwig jonge huid misschien heel dichtbij.

 

Tijdens een onderzoek aan de universiteit van de Newcastle hebben wetenschappers in verschillende tests en studies het enzym mitochondriaal complex II ontdekt. Dat enzym verzwakt wanneer we ouder worden, wat zorgt voor rimpels en een verouderende huid.

 

Als dat enzym gestimuleerd kan worden, bijvoorbeeld met een anti-rimpelcrème, dan heeft de wetenschap misschien wel de steutel tot het eeuwige jonge vel gevonden.

 

Of toch niet. Toxicologe en dermatologe Vera Rogiers vindt dat te kort door de bocht. "Er wordt al lang gezocht naar het werkingsmechanisme om veroudering te stoppen. Dat is heel complex. Er zijn zoveel enzymen die afnemen wanneer de mens ouder wordt." Volgens Rogiers draaien heel wat cosmetische resultaten in vitro (lees: in een reageerbuis) heel anders uit bij de mens zelf. "Dit is niet dé sleutel tot een eeuwig jongvel, maar een sleuteltje."

 

Wij blijven ondertussen hopen!

 

Beluister hieronder het interview met Vera Rogiers in Nieuwe Feiten.

Foto: Youtube

Radio 1 Select