“Binnenkort gebruiken we ook bij ons drones om pakjes te vervoeren”

17 mei 2019
In de Chinese miljoenenstad Guangzhou gebruiken ze drones om pakketjes te vervoeren. Het is de eerste keer dat een binnenstedelijke droneroute officieel in gebruik wordt genomen.

Hoe zit dat bij ons? “Wij staan daar niet zo ver van”, vertelt Jurgen Verstaen, mede-oprichter van Unifly, een bedrijf dat software ontwikkelt om onbemande vliegtuigen te integreren in het luchtruim. “We zijn op dit moment de mogelijkheden aan het bekijken. Snelle leveringen zullen waarschijnlijk met een luchtbrug kunnen gebeuren.”

Opgelet. Het is voorlopig wel een utopie dat de pakjes aan je voordeur geleverd zullen worden. “Waarschijnlijk zal men gebouwen gebruik nemen als centraal punt. Je zal de drone nooit zien die je pakket aflevert, maar je kan je pakketje daar wel gaan ophalen. Daarvoor moet je je dus verplaatsen.”

Veilig?

In België is het wettelijk nog niet mogelijk. “Maar daar komt verandering in.” Hoe zit het met de veiligheid? “Er zijn enorme testen op die systemen zodat we het veilig maken voor de bevolking.”

Herbeluister

Lees ook