Binnenkort is het gedaan met Interne Keuken

24 juni 2017
Nu zaterdag is de laatste aflevering. Van dit seizoen welteverstaan. In september komen we terug. Maar in de zomermaanden houdt het dus even op. Dat is voor veel luisteraars een opluchting.

Wij krijgen namelijk massa’s klachten dat we veel teveel interessante boeken bespreken. En mensen willen die dan ook allemaal kopen. De gevolgen zijn vaak desastreus. 

Heelder gezinnen die in bittere armoede leven omdat moeder het huishoudbudget integraal opdoet aan de betere non-fictie. Massaal werkverzuim. Verwaarlozing van relaties en bejaarden. Luisteraars die een Stop To Run-programma volgen omdat ze anders geen tijd vinden om al die boeken ook effectief te lezen. Kinderen die in bossen worden achtergelaten om rust in huis te creëren. Werkelijk schrijnende taferelen. 

Dat houdt nu dus voor een paar maanden op. Tot zo ver het goede nieuws.

Het slechte nieuws is dat er ook zaterdag op de valreep nog een geweldig boek zal besproken worden en dat u het na afloop gaat willen hebben: ‘The Theory and Practice of Gamesmanship’. In 1947 geschreven door Stephen Potter. 

Het gaat over ‘The Noble Art of Winning Games Without Actually Cheating’. Hoe je een wedstrijd kan winnen zonder vals te spelen. Een heerlijk handboek psychologische oorlogsvoering, vol tips en tricks om je tegenstander, vóór, tijdens en na de wedstrijd, knettergek te maken. Er is zelfs een hoofdstuk ‘Hoe de winnaar het gevoel te geven dat hij de verliezer is.’ Ideale vakantielectuur.

We zijn Harry De Paepe nog altijd dankbaar dat hij ons er op gewezen heeft. In ruil voor een woordje uitleg krijgt hij zaterdag van ons een bordje soep.

En daarna twee maanden geen boekentips meer. Beloofd.

Radio 1 Select