Björn Rzoska (Groen): "Vlaamse ministers hebben geen plan van aanpak"

6 januari 2021
© Radio 1
De Vlaamse regering "improviseert" en "heeft geen plan van aanpak" voor de volgende fase van de vaccinatiecampagne. Dat zei Groen-fractieleider Björn Rzoska in 'De Ochtend'.

Vandaag raakte bekend dat niet alleen de bewoners van de woon­zorgcentra, maar ook het personeel tegen eind januari een eerste coronaprik krijgt. Dat is een kleine versnelling. Dat die versnelling er komt, is volgens Björn Rzoska een goede zaak. Maar hij maakt zich wel zorgen over wat daarna komt. Volgens hem is de Vlaamse regering onvoldoende voorbereid op de volgende vaccinatiefase. Volgens Rzoska hebben de bevoegde Vlaamse ministers, ministers Wouter Beke en Bart Somers, "geen plan van aanpak".

De Vlaamse regering heeft enkel naar de volgende anderhalve meter gekeken.

"Kijk naar Duitsland waar Vlaamse stellingenbouwers al maandenlang mee vaccinatiecentra aan het klaarmaken zijn", klinkt het. "Hier zegt men dat men volgende week gaat samenzitten met de burgemeesters. (...) De Vlaamse regering heeft enkel naar de volgende anderhalve meter gekeken en niet verder. Er is geen plan van aanpak en dat baart me zorgen".

De Groen-fractieleider vreest dat er onvoldoende lessen getrokken zijn uit de ervaringen van vorig jaar. "Na 2020 hadden we gezegd dat het gedaan moest zijn met achterophinken. Ik had gehoopt dat er in 2021 een breuk zou zijn, maar deze Vlaamse regering blijft in hetzelfde bedje ziek".

Beluister het gesprek met Björn Rzoska in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: