"Blessure zo vroeg in de comeback is serieuze tik voor Clijsters"

4 november 2019
Enkele uren voor de opname van 'De Tribune' liep het nieuws binnen dat Kim Clijsters haar geplande deelname aan de Australian Open in januari zal moeten schrappen door een knieblessure. Die liep ze op tijdens een partijtje padel. Het verdict: 6-8 weken revalidatie. "Het eerste dat ik me afvroeg toen ik het nieuws hoorde was waarom ze gaat padel spelen", reageert Carl Berteele (Sporza) verbaasd.

De comeback van Kim Clijsters (36) kreeg een eerste opdoffer te verwerken: onze landgenote liet weten dat ze herstelt van een knieblessure en niet zal kunnen spelen in januari. In een wedstrijdje padel liep de viervoudige grandslamwinnares een scheurtje in de mediale band van haar rechterknie op. Door de Australian Open wordt dus een streep getrokken.

Het eerste dat ik me afvroeg toen ik het nieuws hoorde was waarom ze gaat padel spelen", zegt Carl Berteele (Sporza) verbaasd. "Ik wil het niet over haar leeftijd hebben, maar over de explosiviteit van de sport. Die is een beetje te vergelijken met squash. Forceert ze zich zo niet? Is het om variatie in haar trainingsopbouw in te bouwen?"

"Het was sowieso het grote vraagteken wat haar lichaam nog zou aankunnen", gaat Marc Vermeiren (Het Nieuwsblad) verder. "Clijsters is de tweede keer haar carrière gestopt door een blessure. De eerste keer was het deels door een blessure, deels omdat mentaal de rek er wat uit was."

"Ik denk niet dat Kim Clijsters te snel is willen gaan"

"Als je zo vroeg in het proces van haar comeback dit al meemaakt, 6 tot 8 weken uit zijn, dan is dat een serieuze tik. Of ze te snel is willen terugkeren in competitie? Dat weet ik niet. Ze zal voor haar aankondiging al wel tests hebben gedaan en signalen hebben gehad of januari haalbaar was. In die zin denk ik niet dat ze te snel is willen gaan."

"Ik heb met veel belangstelling en enthousiasme naar het nieuws van haar comeback geluisterd. Het is een heel interessant experiment. Voor mij was haar verhaal het sportverhaal van 2020 tot voor de Olympische Spelen: na 7 jaar, 3 kinderen en als 37 jarige (op het moment dat ze opnieuw in competitie wou treden) proberen terug te keren."

"Na deze terugslag wordt het er niet eenvoudiger op. Dat is duidelijk. Zo een vroege fysieke tegenslag maken de vraagtekens niet kleiner. Ze zal nu mikken op Indian Wells of Miami, dat soort toernooien."

In deze aflevering van 'De Tribune' hoorde je ook:

  • Voor welke "dramatische sportgebeurtenis" Marc Vermeiren de regels van het programma met de voeten treedt en kiest voor een moment van vorige week.
  • Waarom er volgens Carl Berteele wat naïef is gedaan over het duel tussen Iserbyt en Van der Poel in het veldrijden.
  • Dat de concurrentie binnen zijn eigen team Lewis Hamilton een trapje hoger plaatst dan Michael Schumacher.
  • Met welk grapje op Anfield Felice Mazzu toont dat hij zijn gevoel voor humor niet is kwijtgespeeld ondanks zijn wankele positie als trainer van Genk.
  • Dat rugby zo politiek geladen is in Zuid-Afrika dat het land niet altijd zijn beste team opstelt.


Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune':

Lees ook: