"Blijf naar Wallonië komen, veel toeristische attracties ten laatste eind juli opnieuw open"

23 juli 2021
Durbuy (Foto: Michael Maga-ao op Unsplash)
Ook het toerisme in Wallonië is zwaar getroffen door de watersnood van vorige week. “Het is een harde klap om te verwerken, zeker na het coronajaar, maar de sector toont zich weerbaar”, zegt Morgane Vander Linden van de Waalse toeristische dienst.

“Cijfers over de volledige impact hebben we nog niet”, zegt Vander Linden. “We zijn nog volop bezig met de impact op de toeristische sector te inventariseren.”

Veel attracties zijn al opnieuw geopend

Verschillende van de getroffen toeristische attracties hebben ondertussen wel al opnieuw de deuren kunnen openen. “Het Vormsnoeipark in Durbuy is al opnieuw open, je kan opnieuw de Lesse afvaren en ook de Grotten van Hotton zijn toegankelijk”, zegt Vander Linden.

“Andere locaties, zoals het Labyrint van Barvaux, zijn nog gesloten. Ook enkele zwemlocaties zijn nog afgesloten omdat de waterkwaliteit te laag is, en ook sommige wandel- en fietspaden zijn niet begaanbaar.”

“De attracties willen zo snel mogelijk opnieuw openen. We verwachten dat dat tegen eind juli voor de meeste ook zal lukken. Enkel Walibi heeft nog geen concrete openingsdatum.”

Blijf naar Wallonië komen

“Onze boodschap is duidelijk: blijf naar WallonIë op vakantie komen, maar informeer op voorhand welke attracties open zijn”, zegt Vander Linden. “De meest recente info vind je vaak op de Facebook-pagina van de attracties, omdat die gemakkelijk te updaten is.”

Beluister het volledige gesprek met Morgane Vander Linden via Radio 1 Select.