"Blijkbaar slaapt Yoko Ono nooit een volledige nacht door"

3 mei 2019
Jovanka Steele heeft slaapproblemen en dat kan best vervelend worden. Maar nog vervelender is het advies dat mensen je geven. Warme melk drinken (waardoor je vooral naar de wc holt in plaats van je bed) of schapen tellen. Maar dat is niet het vreemdste advies dat Jovanka al heeft gekregen.

Ik heb last van slapeloosheid en dus ben ik vaak de hele nacht wakker met te veel gedachten in mijn hoofd. En ja, ik heb allezogenaamde 'goede raad' tegen slapeloosheid al van iedereen gehoord. "Als je een kop warme thee drink, maakt dat je kalmer". Nee, als ik een kop warme thee drink, zou ik nog evenwakker zijn en ook zou ik vijftien keer naar de WC moeten gaan. Dank u wel.

"Je kan ook schapen tellen". Het domste advies ooit. Want als de schapen in mijn hoofd zijn, dan weet ik al hoeveel dat er zijn, dus wat is het punt? En als ik ergens naartoe ga om échte schapen te tellen, moet ik aan de politie uitleggen waarom ik in mijn badjas in een veld staan om 3 uur 's morgens. En dan zou ik het aantal schapen vergeten en kwaad worden op de politieagenten en zou ik de rest van de nacht in een gevangenis moeten zitten tussen twee prostituees en een seriemoordenaar. Slecht Plan.

Het meest creepy advies dat ik ooit kreeg was dat ik moest doen als Yoko Ono. Blijkbaar slaapt Yoko Ono nooit een volledige nacht door. In plaats daarvan slaapt ze elke twee uur vijftien minuten. Het mag in een chique restaurant zijn, maar als de twee wakkere uren van Yoko Ono op zijn, zijn ze op; en moeten haar vrienden doen alsof alles normaal is, zelfs als Yoko Ono met haar gezicht op haar bord gevallen is. "Ober? Kan je alle pasta vanaf haar kin bewaren? Ze zou dat graag binnen 15 minuten opeten." Je zal het vanaf nu dus nooit meer vergeten als je om 4 uur ‘s morgens weer niet in slaap geraakt: Yoko Ono is ook wakker. Yoko Ono is altijd wakker!

Volgende week, 8 en 9 mei, speelt Jovanka de allereerste try-out van haar nieuwe comedyshow 'Prettig Gestoord' in de Theaterbox in Gent. Wees uitgeslapen.