Bob Savenberg gaat opnieuw studeren (dankzij Hautekiet)

5 september 2017
Gisteren ook de getuigenissen van 55-plussers gehoord in Hautekiet? Ze vertelden dat ze geen werk vonden, omdat werkgevers hen per definitie als te oud bestempelen. Ook Bob Savenberg (manager en ex-Clouseaudrummer) luisterde naar de radio. En dat zette hem serieus aan het denken: hij wil opnieuw gaan studeren!

Hoe zou het nog zijn met Bob Savenberg? Prima. Al wil hij graag benadrukken dat hij niet werkloos is. Hij is zelfstandige, doet het management van artiesten en tv-consultancy.

20 jaar lang heeft hij 7 dagen op 7 gewerkt. Maar sinds hij niet meer samenwerkt met Natalia, is hij teruggevallen op twee artiesten: Staf Coppens en Mathias Vergels (Lowieke uit “Thuis”). Opeens heeft hij een zee van tijd over, en lonkt het zwarte gat. En om die vrije tijd aan klusjes te gaan besteden, heeft hij geen zin: “Ik ben geen klusjesman. Mijn garage gaan schilderen is niet aan mij besteed”. Bovendien moet hij net als iedereen werken om zijn boterham te verdienen:

Ik ben niet binnen. Ik moet zoals iedereen werken tot mijn 67ste.

En toen was er die uitzending van Hautekiet, over werken vinden als 50-plusser. Een herkenbare uitzending. En dat zette hem aan het denken:

“Wat als één mijn artiesten wegvalt?” zegt Bob in Hautekiet. “Het wordt moeilijk voor mij om nieuwe artiesten te vinden, en om me aan te bieden in de tv-wereld. Want iedereen vind dat ik te oud ben”.

Bob kiest nu voor een opleiding “Social Media Marketing”. Oftewel: een opleiding “hoe breng je dingen aan de man via de sociale media?”. Het gaat om een opleiding in het avondonderwijs. 

En nog eens mee met Clouseau op het podium staan? Bob volgt hen nog steeds. Hij heeft ook meegewerkt aan Chapeau! 30 jaar Clouseau, de documentaire op één, naar aanleiding van 30 jaar Clouseau. Maar samen optreden, “dat zou heel vreemd zijn”.

We spelen al zolang niet meer samen. Ik ben al langer uit Clouseau dan ik erin was.

Radio 1 Select