"Boodschap aan minister Galant: Besteed aandacht aan de slechtziende en blinde weggebruiker bij een rijopleiding"

23 oktober 2015
Bij de overschakeling naar het winteruur in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober draait iedereen de klok een uur terug. Het vroeger ondergaan van de zon heeft gevolgen voor de verkeersveiligheid in het algemeen en voor blinde en slechtziende weggebruikers in het bijzonder.

Het Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen vzw (SBPV) geeft daarom enkele tips mee voor weggebruikers om de veiligheid in het verkeer te garanderen voor iedereen.

 

Woordvoerster Ria Decoopman krijgt de minuut van Hautekiet:

Iedereen moet wennen aan het nieuwe winteruur. Het Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen vestigt daarom de aandacht op de extra risico's voor blinde en slechtziende weggebruikers, die het nieuwe winteruur met zich meebrengt. We geven u enkele tips: Chauffeurs willen graag claxonneren om een boodschap te geven aan de blinde of slechtziende voetganger. Maar dit brengt de voetganger in de war. Wij weten niet of we snel moeten doorlopen, omdat het veilig is, of dat we moeten stoppen omdat er net gevaar is? We willen ook nog een boodschap meegeven aan Federaal Minister van Mobiliteit Galant die iedereen uitnodigt om zelf voorstellen te doen voor meer veiligheid in het verkeer: Besteed vooral veel aandacht aan de slechtziende en blinde weggebruiker in de opleiding van nieuwe chauffeurs.

 

Foto © Ben Churchill

Radio 1 Select