Borstvoeding, ieders zaak!?

8 oktober 2014
De week van de Borstvoeding is nét achter de rug, maar er blijven ook na deze campagne nog bedenkingen nazinderen. Dat vindt schrijfster, columniste én (opnieuw) kersverse mama Celia Ledoux.

Ledoux schreef er over op deredactie.be: Uw borst, uw zaak!? Met uitroepteken maar ook met een vraagteken er achter. Want, alle campagnes ten spijt, stoppen veel moeders in Vlaanderen al vrij snel met borstvoeden.

Dan zou je denken: dat is toch haar zaak, maar als er consensus is over het feit dat borstvoeding de beste optie is voor het kind, zou er volgens Ledoux méér mogen gebeuren om die moeder te helpen volhouden.

Er moet ook eens gekeken worden naar hoe de omgeving die keuze beïnvloedt. Hoe staat bijvoorbeeld de andere ouder ten opzicht van borstvoeding? Wordt hij bij de campagnes betrokken? En hoe staat de (schoon)familie, omgeving, werkgever, ten opzichte van borstvoeding? Hoe beïnvloeden medische raadgevers, wetshandhaving die keuze?

REAGEER!

-Ben jij als kersverse mama aangemoedigd door je omgeving (partner, familie, werkgever, om te blijven doorgaan met borstvoeding?
 
-Heb jij je partner, dochter, schoondochter, vriendin, collega, werkneemster aangemoedigd om te blijven doorgaan met borstvoeding? Hoe?
 

Foto © Chris Alban Hansen

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be

Radio 1 Select