BOS+: "Minister Schauvliege gaat volledig uit de bocht"

30 mei 2016
Bos
"Een boom heeft altijd de functie gehad om gekapt te worden". Het is een uitspraak van de minister voor Natuur Joke Schauvliege die opnieuw kwaad bloed zet bij natuurverenigingen. BOS+ is niet te spreken over het beleid van de minister.

BOS+, een vereniging die zich inzet voor bosbehoud, vindt dat er elk jaar teveel bossen verdwijnen, ondanks het "boscompensatiefonds". Wie in Vlaanderen bossen kapt, moet dat elders compenseren door een bedrag in het fonds te storten. De minister wil dit bedrag optrekken tot 2,62 euro per vierkante meter. Maar BOS+ zegt dat dit haar doel voorbij schiet. Ze voelen zich gesterkt door cijfers van het Rekenhof. Bert De Somviele van BOS+ reageerde in De Ochtend:

"De cijfers van het Rekenhof tonen ook aan dat de Vlaamse overheid achterop hinkt. Slechts 20% van het verdwenen bosoppervlak is gecompenseerd. Dan werken de boscompensatiemechanismen niet en durf ik spreken van slecht bestuur."

"Wanneer minister Schauvliege zegt dat een boom dient om gekapt te worden, dan is dat niet alleen kort door de bocht, maar volledig uit de bocht."
Bert De Somviele

Meer info en © foto: www.bosplus.be