'Boys don't cry': weg met dat cliché!

13 januari 2022
©Tom Pumford (Unsplash)
Huilen past niet in het plaatje van de stoere man. Weg met dat cliché, zegt regisseur Lode Steenhoudt resoluut. Want mannen lijden onder emotionele isolatie, met hoge zelfmoordcijfers als gevolg. Na de zelfdoding van de 22-jarige YouTuber Kastiop tijdens de corona-pandemie, begon Lode met de videopodcast ‘Boys don’t cry’. Hij wil de kwetsbaarheid en emotionele beleving van mannen uit de taboesfeer halen.

Lode Steenhoudt gaat samen met zijn gast op zoek naar de kracht van kwetsbaarheid. De podcast is ook als video beschikbaar, want lichaamstaal is essentieel om emotie en gevoel goed te kunnen uitdrukken. Elke aflevering getuigt een man open over zijn grootste pijn. Wat moet je doen wanneer een emotie je compleet van de kaart brengt? Hoe slaag je erin verdriet om te zetten in iets positief? 

In deze aflevering hoor je het verhaal van Michaël, veertiger en kersverse papa. De geboorte van zijn dochtertje betekende een reis naar zijn verleden. Een reis naar zijn eigen jeugd en het gemis van een vader.

De podcast is ook als video beschikbaar. Luister én kijk hier naar 'Boys don't cry'.

Je hoort deze aflevering in 'Zandman' op donderdag 13 januari, tussen 22 en 23 uur.

Lees ook