“Breek satéstokken door twee”

7 september 2018
Franky werkt al 18 jaar bij de vuilnisophaaldienst Smetco in Waasmunster. Daar haalt hij elke dag tussen 6 en 14u vuilnis op van Bornem tot Zelzate. Wanneer hij niet met de vuilkar aan het rondrijden is staat jij in zijn zaak in Hamme, waar hij tattoos verwijderd. Vandaag kwam hij vertellen over zijn job Bij Debecker.

Als hij een ding wil duidelijk maken dan is het dat het imago van de vuilnisman gerust wat opgekrikt mag worden “Het is een hele zware job. We staan er elke dag om 6 uur om in weer en wind zo’n 1000 tot 1400 vuilniszakken weg te gooien.”

Vroeger vond Franky af en toe wel iets bijzonder. “Ik ging mee met de ophaalronde van het groot huisvuil, in een ietwat rijkere buurt. Toen heb ik veel lego voor mijn zoon meegebracht.” Franky gaat verder “Ooit deden we een papierophaling en er was een frituuruitbater die zijn winst per ongeluk bij het papier had gestopt. Gelukkig hebben we dat teruggevonden.”

Satéstokken breek je door twee

Als er één ding is wat uit de vuilniszakken mag verdwijnen zijn het glas, scherpe voorwerpen en vooral satéstokken. “Je neemt een zak vast en een satéstok zeeft door je been. Vreselijk is dat.” De oplossing, “breek ze door twee of wikkel ze aluminiumfolie”, aldus Franky.