Brief aan alle ma’s en pa’s van Vlaanderen

27 juni 2016
Brussel heeft nog steeds te lijden onder de aanslagen. Een aantal studenten gaat er liever niet studeren, en verkiest een andere stad. Soms zijn het ook de bange mama en papa’s die hun kroost tegenhouden om naar Brussel te trekken. Nick Verhaeghe, student fotografie van campus Narafi, begrijpt het niet. Hij schreef een brief aan alle ma’s en pa’s van Vlaanderen.

De minuut van Nick Verhaeghe:

Aan alle ma’s en pa’s van Vlaanderen,

Straks is het zover. Dan gaat je zoon of dochter studeren, moet die op eigen benen gaan staan. Spannend. Misschien ben jij zo’n ouder die dan aanmoedigt om te gaan studeren waar zijn of haar hart ligt. Ik hoop van wel. Misschien ben jij zo’n ouder die vindt dat 18 jaar een mooie leeftijd is om van het échte leven te proeven? Ook al is dat dan weg van moeders rokken en van de zo gekende en veilige kerktoren? 

Brussel is wat mij betreft the place to be, met een cultureel leven dat tenminste internationaal is en waar het leven een mix is van talen en kleuren.

Van op café gaan, tot groenten kopen: het is altijd een verrassend avontuur. Als fotografiestudent van LUCA School of Arts zit ik in de stad met de grootste studentenpopulatie van het land, met een apart studentenleven en een sfeer en zoveel mogelijkheden die je nergens anders vindt. Er is de ramblas aan de Beurs, de straatmuzikanten, de 20 kilometer van Brussel, de vele cafétjes, koffiehuizen en rommelmarkten. Maar ook professioneel: Brussel is de grootste werkgever van het land , met veel bedrijven , start-ups, pop-ups, enzovoort.

Wil je je ‘kleine' wapenen voor het echte leven? Dan is Brussel een goeie keuze.

Kga nu stoppen. De stad roept…