Brief aan minister Hilde Crevits

1 september 2017
Bijna drie jaar. Zo lang heeft Gijs Ieven moeten wachten voordat zijn kinderen naar dezelfde school in het Brusselse konden gaan. Zijn strijd is nu voorbij. Maar voor zoveel andere gezinnen begint de ellende opnieuw. Een open brief aan minister Crevits.

Beste mevrouw Crevits, 

Kent u me nog? Ik vroeg u hier een jaar geleden al eens of u mijn 3 kinderen op 3 verschillende plaatsen in Brussel zou kunnen ophalen.

Wel, mevrouw de minister: goed nieuws. Het lukt me dit jaar om dat zelf te doen, zonder uw hulp of die van een babysit. Na 2 jaar en 8 maanden pendelen van de ene naar de andere kant in Brussel, gaan mijn kinderen morgen alle drie naar dezelfde school. Heerlijk. Het voelt zelfs een beetje als een overwinning: het is ons gelukt, we zijn binnen.

Is dat niet triest, mevrouw Crevits? Dat een basisrecht als onderwijs; je kinderen naar dezelfde school in de buurt kunnen laten gaan een strijd geworden is? Want, wij hebben dan wel een plek voor Jacoba. Maar morgen begint voor heel veel onzichtbare gezinnen de ellende opnieuw. Nippend aan nog een extra koffietje omwille van de extra tijd, zal ik me afvragen hoe lang beleidsmakers hun kop in het zand blijven steken.

Gijs Ieven

Gijs kaartte het probleem kort aan in "Hautekiet". Vandaag zetten we de discussie voort!

Radio 1 Select