Britse saaie mannen komen uit de kast

2 oktober 2015
Kan de functionaliteit en de esthetiek van een baksteen of een brievenbus u bekoren? Weet u een rondpunt, een verkeerskegel of een haag te waarderen? Zou u nu niet liever op een bankje in het park zitten? Hecht u belang aan het correct gebruik van interpunctie?
 
Dan woont u misschien in het verkeerde land. In het Verenigd Koninkrijk bestaan er genootschappen voor dat soort geaardheden.
 
En de overtreffende trap van zo'n vereniging is de Dull Men's Club. In de saaie mannenclub wisselen mannen - en vrouwen die saaie mannen appreciëren - gedachten en ervaringen uit over gewone dingen. Leden van de saaie mannenclub nemen de tijd. Ze houden van tijd. 'Tijd is een geweldige uitvinding die ervoor zorgt dat de dingen niet allemaal tegelijk gebeuren'.
 
Eminente leden van de Dull Men's Club poseerden al voor een fraaie kalender - mister oktober is de voorzitter van het Genootschap ter bescherming van de apostrof - en nu is er ook het boek waarin 40 'geceftificeerd saaie mannen' uit de kast komen. Want 'It's OK te be dull'.
 
Benieuwd of Lia van Bekhoven een vrouw is die saaie mannen weet te appreciëren.