Bronstige alfamannetjes? “Het is hoe je ermee omgaat”

13 november 2017
Zouden er veel Vlaamse huiskamers zijn waar er niet over Bart De Pauw gepraat werd de afgelopen dagen? Het onderwerp heeft alvast luisteraar Ann Mattheeuws bezig gehouden. Ook in de IT-wereld hoor je zulke verhalen. En weet je wat? Dat interesseert haar nu eens helemaal niet.

Ik ben, dertiger, 12 jaar gelukkig getrouwd, moeder van 2. Als IT-verantwoordelijke in een internationaal bedrijf, bezocht ik vorige week samen met enkele collega's de European Women in Technology in Amsterdam. We gingen om wat op te steken over de laatste trends, maar luisterden ook naar de levenswandel van enkele hooggeplaatste vrouwen en hoe vaak hun pad gekruist werd door bronstige alfamannetjes. En weet je wat? Dat interesseert me nu eens helemaal niet!

Ik wil op zo een conferentie niet horen hoe moeilijk het ons vrouwen gemaakt wordt, hoe vervelend mannen allemaal wel kunnen zijn.... Wat belangrijk is, is hoe je ermee om gaat.

Ik wil helemaal niet horen welke obscene opmerkingen een vrouw al mogen horen heeft, maar wel hoe ze er zelf voor gezorgd heeft dat ze het nodige respect kreeg om hoger op die maatschappelijke ladder te geraken.

Aan alle vrouwen én mannen : #Tishoejeermeeomgaat!

Lees ook: