Burgemeester De Vis: “Dit is een fait divers"

24 augustus 2017
In het Limburgse Kwaadmechelen werd zopas een exhibitionist gesignaleerd. In de politiezone zijn er tot nu toe drie klachten. Burgemeester Dirk De Vis (CD&V) spreekt in De Ochtend van "een fait divers": "Er zijn grotere problemen".

“We moeten op dit moment al onze aandacht geven aan terreurniveau 3, verkeersagressie, woninginbraken”, oordeelt burgemeester De Vis (van Ham):

Wanneer dan in onze maatschappij iemand aan de andere kant van het kanaal zijn broek laat zakken, om zijn piemel te tonen, daar lig ik niet echt wakker van.

“Natuurlijk zullen we de man oppakken als we hem kunnen vatten” zegt De Vis ook nog. Maar makkelijk is dat niet, want zo iemand moet op heterdaad betrapt worden. Bovendien gaat het om klachten over verschillende plaatsen in de politiezone, en men weet ook niet of het gaat om één of meerdere personen. “Als we met een politiecombi op het fietspad staan, zal hij niet opduiken” zegt De Vis. Hem oppakken zal alleen lukken als er undercover gepatrouilleerd wordt. Hij besluit:

We mogen het niet overdrijven. Dit is een fait divers.