Burgemeester Maastricht: "Grenzen voor Belgen sluiten gaat voor mij te ver"

30 november 2020
© Dirk Waem (Belga)
In Nederland houdt het Veiligheidsberaad vanavond overleg over de winkeldrukte in de steden in de komende weken en hoe ze dat veilig moeten organiseren. Afgelopen weekend was het onder meer Eindhoven, Breda en Maastricht bijzonder druk, ook omdat heel wat Belgen er kwamen winkelen.

"Wat kunnen we doen om december veilig door te komen, dat is de vraag die op tafel ligt, en het is geen gemakkelijke", zegt Annemarie Penn-te Strake, de burgemeester van Maastricht, in "De ochtend". Belgen verbieden om naar Nederland te komen hoeft wat haar betreft niet. "We hebben het hier van de andere kant meegemaakt toen België de grenzen voor ons sloot. Dat gaat mij te ver, als burgemeester van een grensstad is dat voor mij niet aanvaardbaar."

Penn-te Strake rekent op het verantwoordelijkheidsgevoel van mensen. "Het scheelt dat de winkels in België op 1 december weer opengaan. Het is het verantwoordelijkheidsgevoel van de Belgen, daar reken ik echt op. Als iedereen zich verstandig gedraagt, hoeven er geen speciale regelingen voor Belgen en Duitsers te komen."

Beluister het gesprek met burgemeester Annemarie Penn-te Strake in 'De Ochtend': 

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'.