Burgemeester van Oostende Tommelein: "We kunnen niet alles perfect organiseren als er overvolle treinen toekomen"

29 november 2020
De burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) is zeer blij dat de winkels vanaf dinsdag weer open mogen. "Maar dit brengt ook kopzorgen met zich mee", zegt hij in 'De Ochtend'. "Oostende is groot genoeg voor de inwoners en tweede verblijvers, maar er staan ook duizenden andere mensen klaar om opnieuw naar Oostende te komen." Tommelein vreest dat de gratis treintickets die nog altijd geldig zijn opnieuw voor overvolle treinen zullen zorgen richting kust.

"Van de burgemeesters en de steden wordt heel veel gevraagd. Wij moeten zorgen dat het in orde is en de factuur zelf betalen. Als het niet in orde is, mogen koopzondagen niet doorgaan. Ik vind dat allemaal goed, maar het moet van twee kanten komen. Ik verwacht vanuit de federale overheid, de NMBS en de federale politie extra inspanningen."

Hij vindt het niet kunnen dat de NMBS nog steeds geen reserveringssysteem heeft. Hij vraag nogmaals aan de minister van Binnenlandse Zaken om spoorwegpolitie naar Oostende te sturen als het station overbelast is. "Dat zou zeer welkom zijn", zegt hij.

"Het is belachelijk als je volle wagons ziet, die volgepropt zitten met mensen, omdat er niets gecontroleerd wordt en dan van ons te eisen dat in de winkelstraten alles perfect georganiseerd is. Dat kan niet."

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Beluister het gesprek met Bart Tommelein in 'De Ochtend':

Lees ook: