"Calimero, maar met een argument"

19 januari 2016
De internationale tenniswereld wordt opgeschrikt door een groot 'match fixing'-schandaal, en vorige week werd bekend gemaakt dat er in de Russische atletiek systematisch doping wordt gebruikt. "En daarover berichten we in verhouding veel te weinig", vindt sportjournalist Christophe Vandegoor.

een onthutsend rapport uit de atletiekwereld, vermeende matchfixing ih toptennis. Het lijken wel koorknapen, de mannen vd koers ...

— christophe vandegoor (@chrisvandegoor) 18 januari 2016

Ik beken, wielrenners koorknapen noemen, is een contradictie. List, bedrog, dope en koersfixing in het kermiscircuit: het was vaak van dattum in de koers. Maar ‘ik tweet dus ik besta', een mens moet de temps en temps aan me-marketing doen en aan meningitis lijden, dus probeerden we de frustratie van de renners onder woorden te brengen.

Gebeurt er iets in het wielrennen, dan staat de wereld, Vlaanderen dan toch, op z’n kop. Schandalen in andere sporten krijgen veel minder aandacht.

Calimero maar met een argument. Gezien het aantal retweets en reacties raakten we toch een gevoelige snaar. Het recente dopingrapport over de atletieksport is van een zeer grote omvang, met vertakkingen tot bij Poetin.

Ja, er is over bericht in onze media, maar niet veel meer dan een op cortisonen betrapte, of ozonblazende coureur. En die verhouding klopt dus niet.

Maar ach. Econoom en wielerfreak Geert Noels tweette gisteren: 'Impact lage rente op verplichtingen pensioenfondsen: grootste NL pensioenfonds onder druk'. Misschien moet ik me maar eens met ernstige dingen gaan bezig houden.