Canada gaat niet naar de Olympische en Paralympische Spelen, in ons land wordt er gesnoeid in het treinaanbod

23 maart 2020
© Thierry Roge (Belga)
Canada heeft als eerste grote land beslist om géén atleten te sturen naar de Olympische en Paralympische Spelen. In de Verenigde Staten komt er intussen geen algemene lockdown, verschillende staten raden hun inwoners wel aan om zoveel mogelijk binnen te blijven. En in ons land snoeien de NMBS en Infrabel in het treinaanbod. Volg de updates over het coronanieuws op Radio 1 en in de liveblog van VRT NWS.

Canada heeft officieel beslist: er gaan géén Canadese teams naar de Olympische Spelen

Canada heeft als eerste grote land beslist om niet deel te nemen aan de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. "Het was een moeilijke beslissing", klonk het bij het Olympisch en Paralympisch comité. "We erkennen de moeilijkheden van een uitstel, maar niets is belangrijker dat de gezondheid en veiligheid van onze atleten en de wereldwijde gemeenschap."

Vanaf vandaag minder treinaanbod

De NMBS en Infrabel schrappen vanaf vandaag een deel van het treinaanbod. Vooral 's avonds zullen er veel minder treinen rijden. Er zijn steeds meer zieken bij het personeel en de spoorbedrijven en er dreigt een tekort aan treinbestuurders en -begeleiders. Reizigers kunnen het beste de routeplanner van de NMBS checken op de website of de app, zeker wie na 19 uur nog een trein wil. De voorbije dagen was er tijdens de spitsuren maar 10 procent van de zitplaatsen op de trein bezet, afstand houden zal dus geen probleem zijn.

Lading van 6 miljoen mondmaskers geland op luchthaven van Luik

Op de luchthaven van Luik is vanochtend een lading van 6 miljoen mondmaskers aangekomen. Het zou gaan om chirurgische maskers, dus niet de veelbesproken FFP2-maskers die gebruikt worden voor direct contact met coronapatiënten. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gaf gisteren al aan dat een deel van de maskers bestemd zijn voor de rusthuizen en thuisverplegers.

Later deze week zouden nog eens 14 miljoen chirurgische mondmaskers en 1,2 miljoen FFP2-maskers in ons land moeten aankomen.

Lijst van artikels