Cargo Mas

9 februari 2020
Sam Vloemans Stilletto
Sam Vloemans stelt zijn nieuwe band voor. En een paar 'special guests'.

Sam Vloemans deed met zijn trompet al mooie dingen in functie van theater en film. Maar zijn echte hart slaat vooral sneller voor funk en soul.

Denk aan world music uit de Stille Kempen, en die Kempen zijn niet eens zo stil als je bedenkt dat Vloemans graag in stevige bezettingen speelt: in een octet, acht man sterk, met blazers zoals je ze kent van bij James Brown en Maceo Parker. Zou het toeval zijn dat één van de featurings op dit album van Fred Wesley komt (de trombonist in de live band van James Brown) ?

Vroeg of laat dachten we: een Fred Wesley-solo. En toen zagen we dat Wesley op toernee was met twee Europeanen en één dag langs België moest. Eén middag zou volstaan voor zijn solo. We lieten mijn vader opdraven als chauffeur, wij hadden alles klaar staan in onze studio en drie 'takes' later hadden we de muziek voor Pick Up.
Sam Vloemans

Idem dito voor de samenwerking met Prince-bassiste Ida Nielsen.

Ida Nielsen en ikzelf kennen elkaar van op een oude Dranouter. Onze drummer Patrick Dorcean en ik waren in de ban van haar sound en toen ze later tijdens een Prince-toernee in Europa was, legden we onze nummers aan Nielsen voor. Het werd de basis voor de track My Favorite Pants.
Sam Vloemans
Sam Vloemans
Sam Vloemans in Time Out

HERBELUISTER hier het interview met Sam Vloemans van Cargo Mas

Radio 1 Select