Carl De Keyzer hoe maakt u het?

16 maart 2017
Carl De Keyzer - Higher Ground
Bekende kunstenaars openen hun hart en hun ziel voor Culture Club. Ze getuigen eerlijk en confronterend hoe ze de dingen kunnen maken die ze maken. En welke toegevingen daarbij horen. Carl De Keyzer geeft een persoonlijke inkijk in het soms eenzame leven van een topfotograaf.

Mijn droom is een compagnon de route te vinden. Iemand die dezelfde ideeën heeft en op dezelfde manier naar de wereld kijkt als ik. Bij voorkeur iemand die dat doet op een abstracte, estetische en literaire manier. Maar ik heb die nooit gevonden. Ik ben nu bijna 40 jaar bezig en dat heb ik wel gemist. en dat heeft een paar keer gezorgd voor een -niet echt een depressie. Het reizen en het mee-creëren dat vond ik soms een eenzame bedoening, eerlijk gezegd. 

Op de vraag "wat maakt u niet goed?" antwoordt Carl:

Ik benijd wel mensen die alles nog meer kunnen combineren. Ik ben nogal een perfectionist. Ik wou het sociale aspect van mijn leven ook helemaal goed krijgen en dat is met niet gelukt

Ondertussen schuilt er in Carl een ongekend sluimerend talent

Ik ben heel erg gefrustreerd dat ik geen betere kennis heb van muziek. Ik heb harder geprobeerd iets te doen in de muziek in plaats van in de fotografie. Met fotografie ging dat gewoon vanzelf. Voor ik mijn eerste fototoestel had had ik al een modulaire synthesizer, ik heb er nu een stuk of 100. Heel mijn studio staat vol met een van de grootste collecties van Europa. En toch heb ik nog geen enkele noot opgenomen....

De tentoonstelling Higher Ground met nieuw werk van Carl De Keyzer kan je gaan bekijken in Botanique. Er hoort ook een zeer fijn fotoboek bij. 

HERBELUISTER Carl De KEYZER in Culture Club