"Carnaval is: al je zorgen aan de kant, en volledig losgehen!"

27 maart 2017
Carl Berteele in De bende van Annemie
Carl Berteele, die we ook kennen als 'de man op de motor', één van de stemmen die we verbinden aan het wielrennen op de radio, blijkt ook een heel andere passie te hebben. "Via mijn vrouw ben ik in de wereld van het carnaval terechtgekomen."

De vrouw van Carl Berteele, die hij leerde kennen tijdens z'n studies in Leuven, is van Zichem. "Toen ik haar familie leerde kennen, wist ik niet wat ik hoorde. Met carnaval namen ze drie dagen vakantie!" 

Ook Carls vrouw is gebeten door carnaval. Dat kan haast niet anders, als je van Zichem afkomstig bent, zo blijkt. "Tien jaar geleden heeft ze met een heel aantal vrouwen een groep opgericht, die meegaat met de stoet. Onder de naam 'de Menopoezen'." De vergaderingen van die carnavalsgroep gebeuren grotendeels bij Carl thuis. "Er wordt vergaderd, gemaild, naar Sittard gereden om kledij te gaan kiezen, ... "

Al die pluimen, die hoeden, die kostuums: dat komt bij ons in de garage terecht. 

Ook zijn dochter is ondertussen lid van de groep. Maar het blijft niet bij z'n vrouw en dochter alleen. Carl kon niet anders dan daarin meegaan. "Ik ben Kabouter Lui geweest, ik ben een travestiet geweest, ik ben een clochard geweest, ... " 

Jetzt geht's los: dat zijn echt zorgeloze momenten. Even alles opzij, gewoon meegaan, je laten onderdompelen. 

Lijst van artikels