Catch

6 februari 2021
Sven en Koen zijn wat je noemt generalisten. Gooi ze een onderwerp toe, ze bereiden zich voor en doen er een min of meer steekhoudend gesprek over. Dat mag in principe over gelijk wat gaan, er zijn geen onderwerpen waar ze vooraf nee zullen tegen zeggen...

...maar deze week moeten ze vér uit hun comfortzone.

Rob Eeckhout is onze gast. Zegt die naam u iets? Nee? Vreemd. Rob Eeckhout kan nochtans terugblikken op een internationale sportcarrière. Zijn artiestennaam: Rob Raw. Zijn sportdiscipline: catch.

We moeten daar eerlijk in zijn, sport is een tamelijk onbetreden terrein in Interne Keuken. Over voetbal of wielrennen kunnen Koen en Sven de schijn nog wel hoog houden, maar over catch weten zij niéts. Nada. Noppes.

Behalve dat het doorgestoken kaart is. Theater, show, nep.

Kijk, dat cliché is iets waar catchers kwaad van worden. Er zijn interviewers die dat aan den lijve hebben ondervonden. Soms moet een rechter tussenbeide komen.

Rob Eeckhout heeft over zijn sport een verhelderend boek geschreven - Wrestling door een insider - en zit zaterdag aan de Interne Keukentafel. Sven en Koen hebben nog luttele uren de tijd om na te denken hoe ze dat heikele punt diplomatisch ter sprake zullen brengen.

Herbeluister deze uitzending op Radio 1 Select

Herbeluister het volledige gesprek :