CD&V komt met actieplan voor studenten: "Jongeren hebben nood aan veilige studieruimtes"

26 november 2020
© Ben Mullins (Unsplash)
Met het oog op het Overlegcomité van morgen lanceert CD&V een actieplan om studenten te helpen tijdens deze moeilijke periode. De afgelopen weken klonken de noodkreten van studenten steeds luider. Ook hun mentaal welzijn lijdt onder deze crisis nu alle lessen enkel online doorgaan. Daarom sprak CD&V met 100 Vlaamse studenten om te bekijken waar hulp kan geboden worden.

"Uit onze rondvraag bleek dat de studenten vooral veilige studieruimtes willen nu de examenperiode eraan komt," vertelt CD&V-parlementslid Brecht Warnez. "Universiteiten en hogescholen kunnen vanaf 1 december coronaproof ruimtes aanbieden. Om te vermijden dat iedereen naar zijn studentenstad zal trekken, zijn we nu in overleg met gemeenten om cultuurhuizen en sporthallen in te richten als studieruimtes."

Daarnaast wil de partij studenten bijvoorbeeld een luisterend oor bieden door in elke universiteit of hogeschool buddy's te voorzien en vijf basisconsultaties bij een studentenpsycholoog mogelijk te maken."We gaan het plan nu voorleggen aan onze coalitiepartners en de oppositie om het zo snel mogelijk uit te voeren", aldus Warnez.

Beluister het gesprek met Brecht Warnez in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'