CD&V-voorzitter Joachim Coens wil dat avondklok voorlopig van kracht blijft

8 maart 2021
© Radio 1
CD&V-voorzitter Joachim Coens wil dat de avondklok voorlopig van kracht blijft, maar dat ze wel opnieuw bekeken wordt op het volgende Overlegcomité eind deze maand. Hij reageert daarmee op de kritiek die er blijft komen op de beslissing van het vorige Overlegcomité om de avondklok te behouden.

Vicepremiers Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Frank Vandenbroucke (SP.A) lieten verstaan dat die avondklok best van kracht zou blijven tot de horeca heropent op 1 mei. En dat ze dan ook nog niet meteen zou verdwijnen. Gisteren liet de federale oppositiepartij N-VA weten dat ze een wetsvoorstel indient om de avondklok stop te zetten. Eerder had ook al de voorzitter van regeringspartij MR, Georges-Louis Bouchez, gepleit om de avondklok af te schaffen in de loop van de maand april.

Maar CD&V-voorzitter Joachim Coens wil dat er niet te snel wordt beslist. “Er is beslist over een pakket maatregelen, met eigenlijk alle politieke partijen, alle regeringen, laat er ons nu geen politiek spel van maken, laat het ons als een pakket blijven bekijken, op het volgend Overlegcomité.”

Beluister het gesprek met Joachim Coens in 'De Ochtend':

Peter De Roover (N-VA) "Wij vinden het niet normaal dat de maatregel altijd maar wordt verlengd"

Ook kamerfractievoorzitter Peter De Roover reageerde in 'De Ochtend'. "Wij hebben de indruk dat het normaal wordt geacht dat die maatregel altijd maar wordt verlengd, maar wij vinden dat niet normaal. Daarvoor is de maatregel te ingrijpend." 

De Roover dient op federaal niveau een wetsvoorstel in om het parlement te laten beslissen over het al dan niet handhaven van de avondklok. 

Beluister het gesprek met Peter De Roover in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: