CEO Brussels Airport: "Schrap het totale reisverbod"

25 februari 2021
© Eric Lalmand (Belga)
Blijven niet-essentiële reizen naar het buitenland nog langer verboden? Dat is een van de zaken die morgen op tafel liggen bij het Overlegcomité. Volgens experten is dat verbod belangrijk om de verschillende varianten van het coronavirus buiten te houden, maar voor de reissector is het genoeg geweest. “Wij zijn het enige land in Europa met zo’n verregaand reisverbod”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, in 'De Ochtend'.

“België is het enige land dat alle reizen naar het buitenland verbiedt" zegt Arnaud Feist in 'De Ochtend'. "Ook de Europese Commissie vraagt om het reisverbod te herbekijken en zo snel mogelijk op te heffen.”

Feist benadrukt dat hij niet pleit voor “massaal reizen”. “We moeten terug naar de situatie van december of januari. Toen konden we reizen naar landen met groene of oranje zones, of landen met een gelijkaardige situatie als België. De situatie voor bedrijven die actief zijn op de luchthaven, wordt elke week erger en erger. Duizenden mensen hebben al hun job verloren.” Maar wat dan met de varianten die door het reizen ons land zijn binnengebracht? “We pleiten ook voor nog meer testen bij aankomst om zeker te zijn dat we alle positieve gevallen onmiddellijk kunnen identificeren", aldus de CEO.

Beluister het gesprek met Arnaud Feist via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: