CEO Sint-Jan ziekenhuis in Brussel: "Reguliere zorg nog niet in het gedrang"

12 oktober 2020
© Paul-Henri Verlooy (Belga)
De stijging van het aantal coronapatiënten heeft in de ziekenhuizen in Brussel voorlopig nog geen directe gevolgen voor de andere patiënten die er verzorgd worden. Maar als het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft stijgen kan ook die reguliere zorg in het gedrang komen. Hadewig De Corte, CEO van het Sint-Jan ziekenhuis in Brussel, reageert in 'De Ochtend'.

De zogenoemde reguliere zorg voor mensen met andere aandoeningen kan nog altijd gegarandeerd worden op dit moment, zegt Hadewig De Corte, CEO van het Sint-Jan ziekenhuis in Brussel, in 'De Ochtend'.

Maar als het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft stijgen kan ook die reguliere zorg in het gedrang komen. Daarom hebben verschillende ziekenhuizen in Brussel alvast afgesproken om samen te gaan werken, om de druk op hun afdelingen te verlichten. “Als we naar een volgend stadium gaan, waarbij we 50 procent van onze bedden moeten vrijwaren voor coronapatiënten, dan komt er druk op de reguliere zorg”, zegt De Corte.

"Daarom hebben we afgesproken om dat samen te doen. Maar laat ons ook hopen dat als iedereen de maatregelen volgt, die zijn genomen, dat een kentering ingezet kan worden.”

Beluister het gesprek met Hadewig De Corte in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Radio 1 Select