"Ik wil de juiste weg kiezen, niet de gemakkelijkste"

27 december 2019
Acht jaar lang was Charlotte Leysen bijna dagelijks te zien op Ketnet. Ze was in 2011 de eerste wrapper die de Ketnetters zelf kozen via de wedstrijd 'Wie Wordt Wrapper?'. Maar dit jaar zette Charlotte een punt achter haar carrière. Wat er nu komt, is ook voor haar nog onduidelijk. Ze vertelt erover bij Annemie Peeters in Wordt Vervolgd.

"Ik heb er acht fantastische jaren opzitten bij Ketnet en ik kon gerust nog een aantal jaar verder doen, maar het leek me beter om te stoppen. Ik denk dat je in het leven risico's moet durven nemen en dat vraagt moed en lef, maar ik wou de eer aan mezelf houden."

Charlotte vertelt verder dat ze ervan overtuigd is dat ze nu een deur sluit, maar dat er zeker weer een andere deur zal opengaan, al weet ze nog niet dewelke dat zal worden. "Het is een beetje puzzelen. Er zijn veel zaadjes met interesses en dromen en het is nu tijd om die te planten en water te geven en dan te zien wat er gebeurt."

Ik heb de indruk dat VRT niet echt een doorgroeiplan heeft en dat zorgt ervoor dat mensen als Niels Destadsbader en Julie Van den Steen gaan lopen

Reizen

De dag na haar afscheid op Ketnet sprong Charlotte samen met haar vriend op het vliegtuig en ging ze reizen in Azië. "Het was mijn vriends idee om dat zwarte gat wat op te vullen met een lange reis en het was heel fijn dat we met twee zoveel maanden vrij konden nemen", zegt ze daarover.

"Het is fijn om nu die tijd te hebben, want de voorbije acht jaar heb ik niet echt de tijd genomen om veel dingen te doen. Nu spreek ik af met vrienden, kan ik reizen, een boek lezen, ..."

Springplank

Voor een aantal Ketnetwrappers was hun carrière bij Ketnet een springplank naar meer. Zo is er Veronique Leysen (geen familie) die een succesvol aantal koffiebars met de naam 'Maurice' heeft uitgebouwd en is Niels Destadsbader niet meer van de televisie of radio weg te denken. Ergens had Charlotte ook wel op zo'n springplank gehoopt: "Ik ging meedoen aan 'Dancing with the Stars', maar door een stevige voedselvergiftiging die ik opliep in Togo moest ik forfait geven. Ik dacht dat die deelname het begin van het vervolg zou zijn, maar dat heb ik dus moeten uitstellen."

Waren er dan geen mogelijkheden bij VRT? "Ik heb de indruk dat VRT niet echt een doorgroeiplan heeft en dat zorgt ervoor dat mensen als Niels Destadsbader en Julie Van den Steen gaan lopen, volgens mij. Ik denk dat het een goed idee zou zijn dat VRT mensen gaat begeleiden in het zoeken naar een volgende stap", zegt Charlotte.

Toch zegt ze dat zoeken niet altijd eng hoeft te zijn, volgens Charlotte kan zoeken ook spannend zijn. "Ik forceer niet graag dingen. Ik geloof dat alles op de juiste tijd gebeurt en dat wat moet komen, wel zal komen", zegt ze filosofisch.

(lees verder onder de foto)

 

Boekentip

Voor wie ook nog zoekende is, heeft Charlotte Leyen nog een goeie leestip: 'De monnik die zijn Ferrari verkocht' van Robin S. Sharma. "Het is een soort van zelfhulpboek, maar ook fictie. Het gaat over de mooie dingen die een crisis kan teweegbrengen in je leven."

Charlotte verklapte alvast dat haar exemplaar vol hartjes en onderlijnde stukken staat.

 

Meer lezen van 'Wordt Vervolgd':