Cigarettes after Sex over seks, onophoudelijk touren en hun oude muziek (die niet meer op Spotify staat)

12 november 2019
In 2017 stond frontzanger Greg Gonzalez ook al bij Korneel in de studio, om te praten over hun titelloze debuutplaat. Die brak toen vele harten en de band werd vanaf dat moment overal ter wereld uitgenodigd om met hun zachte avondmuziek hele arena’s in slaap te wiegen.

In diezelfde periode trok Greg met zijn bandleden naar Mallorca, waar ze ’s nachts meteen al een nieuwe plaat opnamen. Alleen had hij zo weinig tijd, vanwege het touren, dat hij geen teksten schreef. Die kwamen er pas in de loop van dit jaar.

Dat de sound van dit nieuwe album Cry dicht bij de vorige plaat ligt, is dus ergens logisch. Dat verveelt sommigen, voor Greg is het logisch om deze herkenbare sound te behouden. Hij slaat aan. Zelf schrijft hij muziek in heel verschillende genres, klassiek of country, zelfs. Maar die muziek zou hij nooit onder dezelfde naam uitbrengen.

De eerste nummertjes van de band heeft hij net om diezelfde reden offline gehaald, maar je kan ze wel nog op Youtube vinden. Greg luistert samen met Korneel naar die oude muziek en is duidelijk niet beschaamd.

Oh ja, en wat vindt Greg de perfecte seksmuziek? Erik Satie.

Radio 1 Select