Circusschool

28 maart 2015

Wij, van Interne Keuken, wij zijn telewerkers. Dat is naar het schijnt heel hip, maar wij vinden het vooral heel praktisch. Een boek lezen kan je ook thuis of op café. Daarvoor hoef je niet naar Brussel. Idem voor documentaires bekijken of dingen online opzoeken. Sinds God 3G heeft uitgevonden, kan dat overal. Vroeger stonden we een paar uur per dag in de file, nu doen we ondertussen iets nuttigs.

Soms nemen we wel eens de trein. Niet om ergens te geraken, maar om rustig te kunnen lezen en overleggen doen we de hele dag door via chat of de webcam. Dan kan je elkaar tenminste recht in de ogen kijken. Hoewel niemand dat doet. Moet je eens op letten: iedereen zit naar zijn scherm of zijn klavier te staren. Geen mens die recht in die camera kijkt. Maar het is wel gezellig. Vooral omdat we die redactionele webcamsessies graag opvrolijken met onnozele fratsen.

Er durft al eens stuk kinderspeelgoed in beeld verschijnen, bij voorkeur, een dinosaurus gecombineerd met een zot stemmetje of iemand wijst de collega’s middels een kwartslag van de camera op twee copulerende merels in de tuin. Dat soort dingen. Bespaart de VRT jaarlijks een teambuildingsweekend in de Ardennen. 

Nu dachten wij dat we creatief bezig waren. Maar het kan nog beter. Neem nu de foto hierboven. Dat we daar nog nooit aan gedacht hebben: poppenkast voor de webcam. Het betreft hier een kleuterjuf die van op afstand les geeft aan kinderen van foorkramers en circusartiesten. Een foto van Jac Weerts. Die heeft zelf jarenlang les gegeven aan rondreizende kinderen en nu heeft hij daar een prachtig fotoboek over gemaakt. ‘Van de reis’. Waarbij we ons al webcammend afvroegen: als je je huis altijd mee naar je werk neemt, ben je dan een thuis- of een telewerker? We gaan het hem zaterdag vragen.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...