"City Lights" van Blanche is geen klassiek songfestivalnummer

8 maart 2017
Het nummer waarmee de Brusselse Blanche, alias Ellie Delvaux, naar Kiev trekt klinkt niet zoals we van een songfestivalnummer gewoon zijn. De Belgische inzending was vanmorgen al in première te horen op Radio 2 en MNM. De reacties daar waren unaniem lovend.

"City lights" is een donker slowbeat elektronummer. Blanche heeft het nummer samen geschreven met Pierre Dumoulin, zanger van de Luikse band Roscoe. Het lied is geproduced door de vaste producer van London Grammar. Dat is te horen aan de donkere sfeer van het nummer. Ook het timbre van Blanche en haar groot stembereik doen aan de Britse groep denken.

Een klassieke Songfestivalinzending is "City lights" allerminst. Het nummer was vanmorgen voor het eerst te horen in de ochtendshow op radiozender MNM. Luisteraars horen in de diepe stem van Blanche en elektroinvloeden onder meer gelijkenissen met Hooverphonic en Oscar and the Wolf. "Je moet "City lights" eigenlijk beluisteren als je 's nachts in het donker op de snelweg rijdt", beschrijft MNM-presentator Peter Van de Veire de sfeer van het nummer.

Van de Veire, die in mei voor de VRT als co-presentator naar Kiev gaat, is alvast grote fan. "Blanche heeft een bijzondere stem. Je bent ervoor of je bent ertegen. Het is niet het klassieke uithaal, ballad Songfestivalnummer, maar volgens mij gaat het goed scoren. Ik heb even gekeken naar de bookmakers en we staan al op nummer drie. Dat is echt een heel goed teken."

"Het is vooral een ander nummer, want er zitten heel veel trage nummers tussen dit jaar, echt zagenummers", aldus nog Van de Veire. De videoclip die bij het nummer hoort wordt later vandaag voorgesteld.